“Ben jij Jolanda?”

banana-5733_1280“Ben jij Jolanda?” Een voor mij onbekende man tikt mij op mijn schouder… “Je komt regelmatig voorbij via de sociale media…… Je maakt me zo nieuwsgierig. Dat Acquisitiebord, wat is dat precies?” Ik ben even van mijn stuk gebracht. Sta in de Lidl met een tros bananen in mijn handen. Moet ik die nu op de groenteafdeling afwegen of wordt dat bij de kassa gedaan. Ik draai me om en stel me voor. Ik maak kennis met de tot dan toe onbekende man, die salesmanager bij een groot bedrijf blijkt te zijn. Een leuk gesprek van een minuut of tien volgt. En de toezegging om een afspraak te maken.

 

Schrijf een e-book
Het begon een paar jaar geleden. De introductie van mijn eigen product en alle tamtam die daarbij hoort. Ik had wat geld opzij gezet voor marketingdoeleinden. En ik geloof niet zo in adverteren, dus zocht ik naar een alternatief.  Feitelijk is adverteren over jezelf praten.  En dat stoot eerder af dan dat het aantrekt.

Ik besloot mee te doen aan een schrijfweek op Curaçao. Heerlijk een weekje in de zon, mijn ideeën en gedachten aan het papier toevertrouwen. Het resultaat van een weekje genietend werken is mijn eBook “Focus op Droomklanten”: een boekwerk van bijna 50 pagina’s.
De publicatie op mijn site leverde de eerste week al ruim 1500 bezoekers op en 400 downloads van het boek. Vervolgens tientallen reacties via de mail, leuke opdrachten voor onder andere “Focus op droomklanten” en andere lezingen en een ontmoeting met een tot dan toe onbekende in de Lidl.
Inmiddels voorzie ik die 2000 lezers regelmatig van een informatieve nieuwsbrief. Nodig ik maandelijks 180 ondernemende vrouwen uit voor een lunchbijeenkomst met gastsprekers.
 

ZICHTBAARHEID IS DE ESSENTIE OM GEVONDEN TE WORDEN!!!!
Daar kan geen advertentiecampagne tegenop!

Mijn 7 tips voor meer zichtbaarheid:

  1. Droom groot
  2. Maak herrie!
  3. Vergroot je mailinglijst
  4. Ga bloggen (via bijvoorbeeld Coachloper)
  5. Schrijf je eigen persberichten en stuur ze naar de krant
  6. Doe iets opvallends
  7. En zet vooral je belemmerende gedachten aan de kant
>
Scroll naar boven