Wat ga jij doen in 2016? Met waardevol GRATIS cadeau!

pagina 1 kalender

Hoe zorg jij voor zichtbaarheid?

Een paar jaar geleden was een advertentie in de krant of in een vak- of tijdschrift genoeg. Wellicht dat je nog een folder of flyer verspreide of een rubriek plaatste in de Gouden Gids. Dat was immers waar mensen zochten naar informatie. Maar met de komst en explosieve groei van het internet is de hele wereld met een muisklik te bereiken. Ben je ergens naar op zoek, dan Google je het toch?

Met de komst van internet is je online zichtbaarheid minstens zo belangrijk geworden als je offline zichtbaarheid. En gewoon zichtbaar, met je website als visitekaartje, is niet voldoende. Je wilt goed gevonden worden, en als gevonden bent, wil je ook dat er voor jouw product of dienst gekozen wordt. De concurrentie is immers ook maar een muisklik verder. Je hebt een plan nodig.

Het is zoals Remco Claassen het zo mooi zegt: “Als je geen plan maakt voor jezelf, wordt je onderdeel van het plan van een ander.”

Zet al je plannen in een marketingkalender

Maak een plan voor het komende jaar. Voor al je evenementen, workshops en trainingen, de lancering van je nieuwe product of dienst en alle bijzondere activiteiten. Een marketingkalender kan je daarbij helpen. Deze kalender is een geheugensteuntje voor het hele jaar. Je zet er al je belangrijke activiteiten op, met een opvallende kleur. Aan de hand daarvan maak je een verdere planning van alle uitingen die je on- en offline wilt doen. Denk aan Facebook, LinkedIn, je website, een nieuwsbrief, maar ook aan een persbericht of advertentie in een (lokale) krant, vak- of tijdschrift.

Gratis marketingkalender

Kan je niet wachten om aan de slag te gaan met een fijne marketingkalender? Dan hebben wij een leuk cadeautje voor je! Samen met Nynke, van Nynke Ontwerpt en Dorine Tichelaar van Frisassist hebben we een mooie marketingkalender voor je gemaakt, die je hier helemaal gratis kunt downloaden.

Klik hier voor de marketingkalender

Ik wens je alvast veel succes: op naar een overzichtelijk en zichtbaar 2016!

Groetjes, Jolanda

 

 

>
Scroll naar boven