Weet jij hoe je jezelf in de markt moet zetten…

Dat is wel de belangrijkste vraag van ondernemers die ik spreek. Met daaromheen tal van sub-vragen en gedachten: “Ben ik wel goed genoeg, er zijn er al zoveel van, hoe word ik zichtbaar tussen al die andere collega’s die om aandacht vragen.” En wat daar weer achterweg komt is: “mijn website is nog niet klaar, ik weet niets te bedenken voor social media, hoe voer ik een netwerkgesprek…. met resultaat…”

Herken je dit? Dan is het interessant om door te lezen. Want deze thema’s kunnen super pijnlijk zijn. Vooral als je al heel veel geld hebt uitgegeven aan opleidingen en trainingen. En dat je partner dan ook vraagt hoe het er eigenlijk mee zit. Wanneer er eindelijk wat voor terugkomt. In euro’s wel te verstaan.
Het is vooral ook pijnlijk omdat je het antwoord daarop wellicht schuldig moet blijven.
Want waar moet je beginnen? Of je al in de juiste stand staat om lekker te ondernemen kun je eens testen via de linkjes hieronder. Of nog makkelijker, doe de 3-minuten test en weet meteen in welke stand jij staat!

Sta je in de wachtstand, probeerstand of de wilstand… dan heb je echt hulp nodig. Mijn ervaring is dat het bijna onmogelijk is om zelf uit die benarde positie te komen. Het is de vergelijking met iemand die een burn-out heeft en zonder hulp weer helemaal op de been komt. Slechts een enkeling lukt dat.

“Maar moet ik dan nog meer geld uitgeven?” … zal je bezwaar wellicht zijn.
Ja …. en nee.

Voor de korte termijn kost hulp geld…. maar voor de langere termijn levert het je een veelvoud op. Neem Klaske, die vorige week tijdens een trainingsdag gewerkt heeft aan voor haar een belangrijke offerte. Door mij te laten meelezen en haar op haar waarde te wijzen, leverde haar dat direct ruim 2200 euro extra op (ze mailde me namelijk maandag dat de deal rond is …. zonder verder over de prijs te onderhandelen). En dan te bedenken wat er nog allemaal komen gaat ….

Dit mailde ze me letterlijk:
De reis van de heldin heb ik als een leuke en leerzame reis ervaren. Het mooiste resultaat wat het mij heeft opgeleverd is meer zelfvertrouwen. Het vertrouwen dat de richting die ik gekozen heb, goed is en dat ik daar vooral mee door moet gaan. Dat vertrouwen is onbetaalbaar! Daarnaast is het fijn om in een kleine groept e sparrren over zaken waar je tegenaan loopt. Het helpt je om vanuit een ander perspectief naar zaken te kijken. Jolanda is daarin inspirerend, creatief en positief. Zo heb ik naar aanleiding van advies van Jolanda 2200 meer durven. vragen. Daarmee heeft de training zich dubbel en dwars uitbetaald!”

En een reactie van een andere deelneemster:
“Doen wat je het allerliefste doet maakt je nog geen ondernemer. Dus bleef ik worstelen met mijn bescheidenheid en het vinden van mijn manier om zichtbaar te zijn. Tijdens de training de ‘Reis van de heldin’ wist Jolanda mij steeds een stukje uit mijn comfortzone te trekken en tegelijkertijd leerde ze mij om op mezelf te mogen vertrouwen. Daarnaast is het ontzettend waardevol én gezellig om met meerdere vrouwen dit proces te doorlopen: van elkaar leren en elkaar inspireren. Als ik erop terug kijk is het ongelofelijk wat voor stappen ik in een relatief korte tijd heb gemaakt. Ook is het mooi dat Jolanda laat zien dat je het niet alleen hoeft te doen: tijdens de training bundelt zij zelf ook de krachten met andere ondernemers. Jolanda is een warme en betrokken vrouw, die je laat ervaren dat zakelijkheid en menselijkheid prima samengaan. Ik ga nu met meer zelfvertrouwen én lef voluit door!”

Alleen diegenen die echt serieus aan de slag willen met hun bedrijf, met hen werk ik het liefst. Zullen we onderzoeken of we een match hebben? Je kunt je gratis aanmelden voor een gesprek.

>
Scroll naar boven