Jolanda goed in haar vel

3 tips om beter in je vel te zitten

Zoals je misschien wel weet ben ik de 50 gepasseerd. Vind ik verder niets van.
Het is wat het is.
Wel zie ik om mij heen veel uitgebluste 50-plussers.
Weinig energie.
Niet helemaal meer lekker in hun baan.
Of zakelijk niet meer helemaal op je plek.
Gesandwicht tussen ouders en kinderen.

En wat is dat jammer.
Het kan zo mooi zijn.
Ik zeg wel eens: ik ben in de bloei van mijn leven.
En hoe dat komt?
Ik geef wat kleine geheimpjes prijs om beter in je vel te zitten.
Drie stuks om precies te zijn.

1. Verrijk je omgeving om beter in je vel te zitten

En wat ik daarmee bedoel? Ga nieuwe dingen doen of leren. Dat geeft energie. Zo begon ik rond mijn 50e met hockey, startte ik op mijn 52e met het nemen van saxofoonles. En heb ik net een opleiding afgerond.

2. Verbind je met anderen voor inspirerende gesprekken

Ga betekenisvolle contacten aan. Zoek mensen op die je inspireren. Waar je fijne gesprekken mee kunt voeren. Dat is super goed voor je hersenen en het maakt je gelukkig. En heb je het idee dat het altijd van jouw kant moet komen? So what….. neem gewoon het initiatief.

3. Verhoog je hartslag om gezond te blijven

Bewegen houdt je brein goed doorbloed. En je hebt minder kans op allerlei gekke ontstekingen. Ga lekker wandelen en train je spieren. Je wordt hier echt een ander mens van.

O ja, ik zou het leuk vinden om de komende tijd op plekken te spreken. Maak jij onderdeel uit van een leuk netwerk? Zou je eens willen brainstormen over de mogelijkheden? Laat het me weten.

>
Scroll naar boven