Waarom die 5 kernproblemen zo belangrijk zijn ..

Ik wil graag groeien als ondernemer. Maar mijn weken zijn tot de rand gevuld met betaalde opdrachten, netwerkgesprekken, voorbereidend werk, administratie, social media enzovoort. Herken je dat?

Blinde vlek

Op zo’n moment kun je eigenlijk maar twee dingen doen. Of je moddert door op dezelfde manier. Met dezelfde resultaten en frustraties. Of je vraagt om hulp. Ik koos voor het laatste en voerde een gesprek met een collega expert. Omdat je toch na verloop van tijd een blinde vlek hebt. Hoe fijn is het om dan samen aan je bedrijf te werken. Want kritisch naar je bedrijf kijken geeft ruimte voor de volgende stap.

Grappig genoeg stel ik mijn klanten ook vaak de volgende vraag. Deze keer was het Veronique Prins die mij de spiegel voorhield.

Noem eens 5 kernproblemen waar je klant tegenaan loopt, vroeg ze me. Met het beantwoorden van deze vraag ga je terug naar je essentie. De reden van je bestaan en van je toegevoegde waarde voor je klant.

Hier mijn lijstje van problemen waar mijn klanten tegenaan lopen:

  • Help! Mijn omzet loopt terug!
  • Mijn team ziet de zakelijke kansen (nog) niet
  • Ik weet niet hoe ik mijzelf in de markt moet zetten
  • Ik ben niet goed genoeg in wat ik doe
  • Ik wil groeien maar ik weet niet hoe

Ik ben uiteraard heel benieuwd tegen welke problemen jouw klanten aanlopen. Is dat voor jou gemakkelijk te verwoorden? Op basis van deze 5 problemen richt je je verdere bedrijf in. Spreek je met je klant? Geef je tips en adviezen? Hoe zet je jezelf neer in de markt? Zaken die hier niet mee te maken hebben zijn ballast. Dat deed mij gelijk besluiten om ondersteuning in te schakelen voor datgene waar mijn energie op leeg loopt; mijn website, het klaarmaken van blogs, allerlei technisch uitzoekwerk. Wat een ruimte geeft dat!

Voldoende ruimte om te groeien …

Gratis Skype Sessie

Heb jij hulp nodig bij die groei? Wil je scherp krijgen met welke 5 vragen je klant worstelt? Maak gebruik van de gratis sessie via skype van een half uur. Mail voor een afspraak naar info@jolandawicherson.nl.

 

>
Scroll naar boven