Jolanda op de bank

Ben je proactief betrokken of laat je het graag gebeuren?

Natuurlijk krijgen we van minister Rutte meer ruimte…
Maar de ruimte om te doen en laten wat je wil… weet jij het?
Wanneer dat weer is?

Ik laat me hier maar even niet uit over de hele situatie…

Wel merk ik dat veel tijd en energie verloren gaat aan al die dingen waar je geen invloed op hebt. Dat mensen om mij heen in de kramp komen en niet in beweging komen. En heel eerlijk, het heeft mij in de afgelopen periode ook af en toe verlamd.

Mijn man had “toevallig” drie abonnementen genomen op de zaterdagkrant. Ik werd er gek van. Nieuws in maar 1 smaak… over dat ene onderwerp…

De Cirkel van Betrokkenheid

Steven Covey noemde de Cirkel van Betrokkenheid. Al die zaken die er om je heen gebeuren, waar je niets (of nauwelijks iets) aan kunt doen. Je gepieker en gemopper…. het wordt er werkelijk niet anders van (al zeg ik hiermee niet dat het niet ook heel belangrijk is dat je je stem laat horen hoor).

De Cirkel van Invloed

Je hebt zelf geen invloed op het Covid-19 virus. Maar wel op heel veel andere zaken. Ondanks het gevoel van beperking. En in díe cirkel wil je zijn. Die Cirkel van Invloed. Hierbinnen kun je wel invloed uitoefenen. In deze cirkel wil je vooral zijn, want alleen dan kun je zelf iets aan de situatie veranderen.

Ik ben heel benieuwd of jij tot die proactieve mensen behoort. Die zich richten op zaken waar ze echt iets aan kunnen doen, waardoor hun positieve energie zich steeds verder uitstrekt. Ja? Dan zal je Cirkel van Invloed steeds groter worden en de Cirkel van Betrokkenheid (daar waar je geen invloed op hebt) steeds kleiner.

Je kunt ook wachten tot je een ons weegt.
En alles weer bij het oude is…

Beste ondernemer…
Waar gaan jouw gedachten naar uit? Brengt dat je in de doe-stand?
Ik sta open voor een gesprek hierover met jou. Mail me gerust.

P.S. wil je graag wekelijks mijn inspiratie in je mailbox ontvangen? Zonder dat je zelf een nieuw bericht in de gaten hoeft te houden? Meld je dan eenvoudig aan door je naam en e-mailadres hieronder achter te laten.

>
Scroll naar boven