Dit is de reden waarom er niet genoeg coaches zijn! Ik word super blij van dit artikel!

help-1019912_1920Af en toe krijg ik zo’n tik op mijn vingers. Een reactie die me klein maakt en zelfs wat onzeker.
Soms zit het in een klein zinnetje. Zeer waarschijnlijk helemaal niet zo bedoeld door de afzender …

Ben jij ondernemerscoach? Jij ook al?
De ene coach, coacht de andere …
Ze schieten als paddenstoelen uit de grond.
Wie zit daar nu op jou te wachten?!

 

Ik vind dat vaak een lastige reactie …
Terwijl de praktijk het tegendeel bewijst.
Ik mag me gelukkig prijzen met veel klanten.
Klanten die zich enthousiast door mij laten coachen.
En ik help mijn klanten om ook succesvol(ler) te zijn in wat zij doen.

Voor startende coaches/ondernemers is zo’n opmerking dat ze 1 van de velen zijn, vaak heel moeilijk.

Dit artikel heb ik speciaal geschreven voor alle coaches die mijn nieuwsbrief lezen.
En voor alle coaches die je kent. Stuur daarom dit bericht gerust door.
Om ze een hart onder de riem te steken en ze te bemoedigen.

Het coach vak wordt namelijk alleen maar belangrijker. Onderaan dit artikel vind je het onderbouwde onderzoek daarover.

Wat dacht je van de:

•             Werkgeluksdeskundige
De Werkgelukdeskundige is een adviseur, manager of coach die zich richt op het vergroten van de geluksbeleving op de werkvloer. De Werkgelukdeskundige doet dit onder andere door het geven van workshops en (team-)coaching gericht op persoonlijk leiderschap en het geven van inspiratiesessies. Daarnaast deelt de Werkgelukdeskundige kennis en inzichten over gelukkig werken, of implementeert hij of zij tools of systemen waarmee de gelukbeleving van de werknemers kan worden bijgehouden.

•             Longevity Coach
De Longevity Coach is een gespecialiseerde coach op het gebied van lifestyle, voeding en beweging. De Longevity Coach richt zich op het verspreiden van kennis over hoe mensen langdurig gezond en vitaal kunen blijven. Dat doet hij of zij door de cliënten dagelijks meer bewuste verantwoorde keuzes te laten maken op het gebied van voeding, beweging, stressmanagement en slaapkwaliteit. Deze benadering wordt “Longevity” genoemd. Dit is een samentrekking van de Engelse termen “long” en “vitality”: gezond en vitaal ouder worden.

•             Ontwikkelingscoach
Een ontwikkelingscoach richt zich op de persoonlijke of professionele ontwikkeling van medewerkers of cliënten. De ontwikkelingscoach komt in verschillende gedaanten voor, bijvoorbeeld als loopbaancoach. Ook vallen de managementcoach, de mentor en andere gespecialiseerde coaches onder deze functiegroep. De kern van zijn of haar aanpak is de cliënt of medewerker te helpen met verandering van gedrag dat het persoonlijke of professionele welzijn van de cliënt in de weg staat. Dit doet hij of zij o.a. door goed te luisteren naar de cliënt om inzicht te krijgen in de persoonlijke knelpunten van de cliënt en daarna deze inzichten over te brengen.

•             Professional Organizer
Een Professional Organizer adviseert en begeleidt personen die meer structuur, overzicht en orde in hun tijd en ruimte willen hebben, zodat zij met meer plezier, rust en ontspanning zich kunnen richten op hun dagelijkse activiteiten. Op particulier gebied kan je dan denken aan een thuis-organizer, een jongeren- of een senioren-organizer. Er zijn ook Professional Organizers die zich richten op mensen met een beperking of hoarding. Naast particulieren kan de Professional Organizer ook bij bedrijven advies en begeleiding geven over hoe hun werknemers de werkzaamheden beter en efficiënter kunnen inrichten. Deze Professional Organizers richten zich op de werkplek, timemanagement en/of financiën. De vraag naar de Professional Organizer neemt toe en komt in verschillende vormen terug, dus dit beroep biedt perspectief.

•             Finance Coach
Financiële planning is niet geheel nieuw, maar deze beroepsgroep komt in meerdere gedaanten voor op de arbeidsmarkt. Met de naam Schuldhulpverlener, Budgetcoach, Financieel Planner of Cashflow Coach. Hij of zij helpt particuliere of zakelijke klanten met de financiële huishouding. Naast het afstemmen van inkomsten en uitgaven probeert de Finance Coach advies te geven of te coachen over het uitgavenpatroon, het inkomsten gedeelte of beiden. Dit type beroep biedt een ontwikkelrichting voor mensen met financieel administratieve beroepen, omdat veel boekhoudtechnische handelingen zullen verdwijnen als gevolg van de automatisering.

•             Facilitator
Een Facilitator doet wat zijn naam zegt, hij of zij faciliteert de processen binnen een team of een vergadering. De Facilitator heeft geen autoritaire verantwoordelijkheid, maar is vooral een coach en houdt hierbij de belangen van de teamleden in de gaten, door bijvoorbeeld ervoor te waken dat ze niet teveel hooi op hun vork nemen. Een voorbeeld van een facilitator is de Scrum Master binnen de Scrum Methodiek. Een andere voorbeeld van Facilitator is de gelijknamige rol binnen de Holacracy methodiek, die de correcte verloop van de meeting bewaakt.

•             Virtual Assistant
Dit is geen coach, maar wel een super gave die ik jullie niet wil onthouden. Ik werk zelf ook met een virtual assistant sinds een paar jaar. We hebben het hier niet over Siri over een ander softwareprogramma, dit type Virtual Assistant is een echt mens. Deze Virtual Assistant werkt alleen op afstand voor de opdrachtgever en is eigenlijk de secretaresse die alleen via telefoon, chat of mail bereikbaar is. We zien binnen de secretaressefunctie terug dat een manager of ondernemer toch ook een sparringpartner of feedback nodig heeft. Veel Virtual Assistants vervullen tegenwoordig diezelfde rol voor de opdrachtgever. De Virtual Assitant kan de opdrachtgever bijvoorbeeld begeleiden met (online) marketing, communicatie, lanceringen van producten en diensten, stroomlijnen en automatiseren van bedrijfsprocessen, inrichten van online academies, webdesign, finance en nog veel meer. Menig Virtual Assistants is zelf ondernemer en begrijpt zodoende wat de opdrachtgever nodig heeft en tegen aan loopt.

Lieve coaches, virtual assistenten, finance coaches,
Jullie hebben een vooruitziende blik.
Zet jezelf NU op de kaart.
De tijd is rijp.

Vraag je jezelf nog af: HOE?!

Op maandagmiddag 20 en 27 februari heb ik de hele middag vrij gemaakt om je telefonische vragen te beantwoorden.
Het enige wat je hoeft te doen is mij een mail te sturen. Ik maak een uurtje voor je vrij.

De interessante link die bij dit artikel hoor: http://www.nationaleberoepengids.nl/21_nieuwe_beroepen_met_toekomst

>
Scroll naar boven