Help, ik heb het rustig. Fijn of ongemakkelijk?

Wat een rare gewaarwording. Ik heb het rustig.
Ik heb de afgelopen jaren best gebuffeld. Werkte steevast 5 dagen per week (en de avonden niet te vergeten). En daarnaast betrapte ik mij erop dat ik continue een “ondernemersbril” op had.

Dat moet anders… dacht ik een jaar geleden. Ik besloot de vrijdagen “vrij” te nemen en meer werk te maken van mijn sociale netwerk. Wandelen met vriendinnen, lezen, niksen (oeps… wat is dat moeilijk).
Regelmatig sprak ik het uit wat mijn wens was..
Ik heb zelfs een dag een coach ingeschakeld om mij daarbij te helpen…

En nu?
Nu heb ik het rustig.
Over mijn omzet mag ik nog steeds niet klagen hoor… maar er is minder druk. Het zal een combi zijn tussen beter organiseren, minder klanten en de klanten die komen, dat die beter betalen.

Ik voel letterlijk dat ik het op mij afgeroepen heb.
En nu? Nu voelt het af en toe ongelofelijk ongemakkelijk.
Komt het wel goed? Weten klanten mij nog wel te vinden? Moet ik de marketingtrein niet weer opstarten, om zo nieuwe leads te krijgen…
Niets menselijks is mij vreemd.

Ik geloof in de wet van de aantrekkingskracht.  Woorden, gedachten en emoties hebben allemaal hun eigen trillingsfrequentie. Dus alles wat jij uitzendt, resoneert met gelijksoortige woorden, gedachten en emoties uit je omgeving. En dat trek je dan naar je toe.

Je huidige situatie is de som van al je gedachten, woorden en emoties uit het verleden. Dat heb je naar je toegetrokken. Soms bewust, vaak onbewust.

Wist je dat ongeveer 72 % van onze gedachten negatief zijn? En heb je enig idee welk effect dat heeft op wat je aantrekt?

Negatieve gedachten kunnen zijn:

  • Kan ik dat wel?
  • Zit daar wel iemand op te wachten?

Onbewuste gedachten zijn overtuigingen die je hebt meegekregen van je familie of de cultuur waar je uit komt.

  • Wat zeiden je ouders altijd… wat nu nog een grote invloed op je heeft.
  • Maar bijvoorbeeld ook uitspraken: als je voor een dubbeltje geboren word, word je nooit een kwartje…

Gevoelens zijn misschien nog wel krachtiger in relatie tot de wet van de aantrekkingskracht. En dat is duidelijk een diepere laag. Het gevoel van diep gewortelde angst bijvoorbeeld…

Ik ben erg benieuwd met jouw ervaringen rondom de wet van de aantrekkingskracht.

Wil je sparren over de wet van de aantrekkingskracht? Dat kan. Stuur mij een mail en dan overleggen we even wat het beste bij je past. Bijvoorbeeld de Open Werkmiddag die ik elke maand geef bij mij op kantoor.

>
Scroll naar boven