Wil je een goeroe-verhaal of de waarheid

Als je me al wat langer volgt, weet je dat ik dit voorjaar gestart ben met het nemen van saxofoonlessen. Jaren geleden al werd ik warm van het saxofoonspel van Candy Dulfer. Ik droomde ervan om op het podium te staan en vloeiend te spelen. En een grote groep aanhangers te betoveren ;).

En als je me wat beter kent, weet je dat 1 van mijn lijfspreuken is: begin maar gewoon… en dit voorjaar ben ik dat eindelijk gaan doen. Een saxofoon aangeschaft en spelen maar…

Oef… wat valt dat tegen. Dat is zo niet het droombeeld wat ik had.
Het wordt steeds gemakkelijker, maar alleen al het in elkaar zetten van de saxofoon… en na het spelen het schoonmaken… daar had ik werkelijk geen idee van. En dan die noten … alsof ik weer in de eerste van de basisschool zit. Je moet gewoon opnieuw leren lezen. Het blaaswerk is pittig; laat staan het samenspel tussen het blazen, noten lezen en het vingerwerk.

Waarom vertel ik je dit?
Als ik je de goeroe-versie verteld had, dan had ik alleen mooie plaatjes gepost, al spelend. En enthousiast over wat het resultaat is. En wat ik allemaal al kan. En dat is toch maar een deel van hoe het werkelijk is. Want dat is de waarheid zoals ik die hierboven heb beschreven.

In ondernemersland is er ook wat gaande. Wat ik graag tegen je aan wil houden. Het hoge goeroe-gehalte. Zonder iemand tekort te doen, of namen te noemen. Dat is echt niet wat ik wil. Ik geloof ook dat het fijn is een goeroe te hebben. Iemand die je als je voorbeeld ziet. Die je het grotere plaatje laat zien. Dat kan heel stimulerend werken.

Maar vervolgens hou ik ervan gewoon de waarheid te vertellen.
Want om te groeien…
En misschien wel net hetzelfde resultaat te bereiken als die goeroe…
Moet er werk verzet worden.
Een bult werk.
En de vraag is of je dan nog steeds zo graag wil.
Of het verlangen groot genoeg is.

Even concreet.
Wij (ik en het KOO-team) krijgen dagelijks ondernemers aan ons bureau die onafgemaakte online leeromgevingen op de plank hebben liggen. En niet weten hoe zij die moeten verkopen.
Ook zien we veel ondernemers die online programma’s gekocht hebben, maar er nauwelijks lessen in gevolgd hebben.

Hoe dat komt?
Onze conclusie is dat er te veel geluisterd wordt naar het goeroe-verhaal.
En niet naar de waarheid wordt gekeken.

30 september geven wij een webinar met de prikkelende titel: nooit meer acquisitie.
En wij gaan je de waarheid vertellen.
Hoe het echt zit.
We winden er geen doekjes om.
Maar wij geven je stap voor stap de ingrediënten die werkelijk nodig zijn.
Niet de grote droom die voor een groot gedeelte van ons toch een onbereikbaar plaatje blijft.
Meld je aan, het webinar start om 12:00 uur.

En oja! Iemand vroeg laatst of ik spijt heb dat ik begonnen ben aan mijn saxofoonreis? Nee, zeker niet. Ik oefen elke dag 15 minuten. 15 minuten leren. Met als doel om over 2 jaar een fatsoenlijk nummer te kunnen spelen. Dat dan ook lekker klinkt…

>
Scroll naar boven