Hoe vouw ik een kartonnen doos; noodplan voor als het niet zo goed gaat

Je hebt een prachtig plan bedacht en bent ervan overtuigd dat dit hèt gat in de markt is. Overtuigd als je bent, heb je alvast je baas in 7 stappen ontslagen. Wat te doen als jouw prachtige idee toch niet aanslaat? Ik leg je graag uit hoe je een kartonnen doos vouwt, zodat je in ieder geval een slaapplek hebt.

Hoe het bij mij begon: Hoger opgeleiden zo enthousiast krijgen dat ze niet alleen werken in de Noordoostpolder, maar ook willen wonen in dit prachtige gebied. Groen als ik was bedacht ik acht jaar geleden dit project. Wat een flop! Werkelijk niemand was bereid om hier geld aan te besteden, wat ik ook probeerde. Er was simpelweg geen brood mee te verdienen. Als ik van dit project had moeten leven – en dat was het geval in het begin – had ik in een kartonnen doos moeten slapen.

Hoe pak je dat aan? Nou, heel eenvoudig.

Benodigdheden:

  • Karton (bij voorkeur twee dozen waar een wasmachine in heeft gezeten. Mag ook een doos van een Amerikaanse koelkast zijn).
  • Tape
  •  Aluminiumfolie (dan trekt de kou minder snel op)
  • Een matje
  • Slaapzak en (als het even kan) een kussen

Joehoeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!! Je legt je toch zeker niet bij de situatie neer?! Hoezo, slapen onder de brug? Zomaar een paar tips om NIET in een kartonnen doos te hoeven slapen.

  1. Klop eens aan bij CvJO Noordoostpolder (Centrum voor Jong Ondernemerschap). Daar zitten altijd inspirerende ondernemers die mee willen denken.
  2. Ze willen samen met jou werken aan een levensvatbaar plan;
  3. Onderzoek waar je potentiële klant van wakker ligt;
  4. Kun je waarde creëren voor een opdrachtgever? Dan heb je bestaansrecht.

Gooi die verpakkingen van je wasmachine en koelkast dus maar weg. Zeg eens eerlijk, je was toch niet al echt aan het vouwen geslagen hè?

>
Scroll naar boven