Marketing lijkt op teamsport

Sinds 5 jaar zit ik op hockey.
Jaja…. beter laat dan nooit.
Mijn positie is rechtsachter. Ben niet zo behendig met de bal. En zo kan ik mooi linksvoor, van de tegenpartij, in de weg zitten. Het is mijn taak om ervoor te zorgen dat er geen bal doorgaat.
Zo heeft binnen ons team, binnen elke groep waar teamsporten gespeeld wordt, ieder haar eigen taak. Passend bij je talent.

4 juni was ik spreker bij de Dag van de ZZP’er. Mijn thema was makkelijker verkopen. En ik begon mijn verhaal met het verhaal van de hockey. Een mooie vergelijk met sales en marketing.
Waarom?

Het gaat om het samenspel. Alles moet kloppen om te scoren.

De verdediger moet verdedigen en de bal doorspelen naar het middenveld, waarbij je het beste het veld breed kunt houden. Het middenveld heeft als taak de bal door te spelen naar voren. En via midvoor is er gelegenheid om te scoren…
Heb je h’m door?

Je marketing staat voor de spelers.

En alle onderdelen binnen de marketing hebben een eigen taak. Of het nu gaat over je website, je social media, je gratis weggever… het moet allemaal naadloos op elkaar aansluiten.

Als al die tussenstandjes er niet zouden zijn, dan zou ik als achterspeler een poging op het doel moeten wagen….. echt… geloof mij…. dat is geen doen. Daar heb je andere spelers voor nodig.

De midvoor staat voor het strategiegesprek.

Het verkoopgesprek…. het moment van de waarheid. Dan kan er ook nog van alles fout gaan. Een hele sterke verdediging, een shoot (wanneer je per ongeluk met je voet tegen de bal komt..), een bolle kant (wanneer je de verkeerde kant van de stick gebruikt) of gewoon een misslag…
Doe je het goed… klopt alles… dan heb je een ultieme mogelijkheid om te scoren.

Onze coach helpt ons om alle posities te verbeteren.

Individueel en met elkaar. En dat vergt veel oefenserie. Zie het als een spel. En daag jezelf uit om op die manier aan de knoppen te draaien.
Net zolang totdat je een ultieme samenwerking tussen de spelers hebt.
En dan… scoren!

Als zelfstandig ondernemer bestaat het hele team vaak alleen uit jou. Hoe je dan toch dat mooie samenspel krijgt? Die ultieme samenwerking zodat je kan scoren?

Kijk of de Academie je kan helpen.

Je doet het alleen, maar ik en mijn team geven de voorzet én de training. Net iets voor jou!

>
Scroll naar boven