Wil jij ook meer winst? Dat kan door inzicht in je geldstromen.

Is jou dat nu ook wel eens overkomen? Dat je iets extra’s voor je bedrijf hebt gekocht en achteraf bleek dat dat niet zo slim was. Je dacht dat je genoeg geld op je bankrekening had staan, maar……. Je hebt even geen rekening gehouden met die grote order waar meer inkoop voor nodig is. Of wel met het vakantiegeld, maar niet met de bijbehorende werkgeverslasten. Oeps…..

Dit wil je natuurlijk niet.

Maar hoe kun je dit voorkomen? 
Door inzicht te hebben in je geldstromen. Dan had je geweten dat je dat extraatje beter 2 maanden later had kunnen kopen. Dan was je niet in de problemen gekomen.

Hoe krijg je inzicht in je geldstromen
Ondernemen is vooruitzien! Inzicht in je geldstromen begint met het opstellen van een liquiditeitsprognose. Daarmee dwing je jezelf na te denken over hoeveel geld je denkt te ontvangen maar ook hoeveel je uit gaat geven. Want dat is wat je doet met het maken van zo’n prognose. Daar kun je ook in zien of er ruimte is voor investeringen en of je geld van financiers nodig bent. Dit geeft niet alleen inzicht of jij alles kunt betalen, maar helpt je ook met de groei van jouw bedrijf.

En hoe wordt mijn bedrijf daar nou winstgevender van?
Omdat je serieus nadenkt hoe de geldstromen binnen je bedrijf lopen. Als je bedenkt hoeveel omzet je wilt gaan halen. Zul je ook nadenken over hoe je dat gaat doen. En geloof me, met een plan gaat dat vaak beter.

Aan de andere kant geldt dit voor de uitgaven. Zijn alle uitgaven echt nodig en relevant voor mijn bedrijf. Wil ik investeren en hoe ga ik dat doen.

Daarna ga je de prognose volgen. Haal jij iedere maand de prognose die je voor ogen hebt? Wat zijn de verschillen en hoe komt dat? Stel jezelf die vragen. Dan maak je bewustere keuzes en betere beslissingen voor je bedrijf.

Als je omzet achterblijft, signaleer je dit en ga je -met je verkoop pet op- plannen maken om dit om te buigen. Als de uitgaven alleen maar stijgen, ga je -met je inkoop pet op- bedenken hoe er betere afspraken gemaakt kunnen worden.
Daarmee wordt je bedrijf winstgevender.

Daarmee wordt je bedrijf winstgevender.
Daarnaast word je ook een betrouwbaardere partner. Niet alleen voor leveranciers maar ook voor financiers en beleggers. Wie wil dit nu niet……!!

Deze bijdrage komt van Willy, zij is mijn financieel expert. 
Om jou te helpen stelt Willy een prognose “meer winst door inzicht in je geldstromen” beschikbaar voor je. Stuur mij een mailtje en ik zorg dat je het ontvangt. Ga ermee aan de gang. Plan je ontvangsten en uitgaven. Volg je prognose. En vraag je af hoe verschillen te verklaren zijn. Wij weten zeker dat je inzicht groeit en je bedrijf sterker en winstgevender wordt.

Merk je dat je met jouw bedrijf ook next level wilt gaan? 
Maar zoek je nog naar de eerstvolgende stap? Meld je dan aan voor mijn webinar ‘Zo gemakkelijk was ondernemen nog nooit’. Ik vertel je graag hoe je zonder harder werken wel je volgende stap kan maken. Zodat je weer de dingen kan gaan doen die je het allerliefste doet. Ik deel ook voorbeelden van hoe het niet moet. En er is ruimte om jouw eigen vragen te stellen die ik graag voor je beantwoord. 

>
Scroll naar boven