Super belangrijke tips om de tweede helft van dit jaar in te gaan

knipsel

Wat heb ik ze lief, mijn intuïtieve klanten. Die op gevoel ondernemen. Die blij worden van coachgesprekken en het opdracht verder helpen van hun klanten.
Is dat genoeg? Om een bedrijf(je) te runnen. Om de rekeningen te kunnen betalen.
Ik verbaas me er elke keer weer over hoe weinig zicht mijn klanten vaak hebben op hun financiële situatie. Dat ze nauwelijks meten waar hun klanten vandaan komen. Of ze converteren. Op basis van gevoel werken aan hun marketing en daarmee zichtbaarheid. Omdat het altijd mogelijk is om “opnieuw” te beginnen (vandaag is immers het begin voor de rest van je (ondernemers) leven), geef ik je in dit artikel allerlei tips om aan de slag te gaan voor meer zichtbaarheid en structuur.

Bestel voor slechts de verzendkosten een marketingkalender.

Tip 1:     Maak een keuze uit de vele marketingmogelijkheden
Onderaan de kalender staat een lijst met mogelijke middelen en platforms om je bedrijf online en offline te promoten. Kies er een aantal uit die bij jou, je bedrijf, je product of dienst maar vooral bij je doelgroep passen. Vraag je goed af, en onderzoek dit ook, waar je doelgroep zit.

Is je doelgroep erg actief op Facebook? Dan is Facebook een mooi hulpmiddel.

Wil je vooral lokaal zichtbaar zijn, bij een publiek die geregeld een krant leest maar minder op internet zit? Zorg er dan voor dat er komend jaar een aantal artikelen over jou in de lokale krant gepubliceerd worden of zet een advertentie.
Je hoeft niet in een keer alles te doen. Maak een keuze en bouw het op, zodat het je niet te veel wordt na een paar weken of maanden.

Tip 2:     Feestdagen en vakanties
Start met het invullen van de feestdagen en vakanties. Gewoon je agenda erbij pakken en overnemen wat je daar al in hebt staan. Let ook even op de vakanties en feestdagen die voor je doelgroep belangrijk zijn, daar kan natuurlijk verschil in zitten. Op www.tuxx.nl/planning vindt je onder andere een handig overzicht met alle schoolvakanties en feestdagen voor Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Tip 3:    Wat heb je al ingepland dit jaar?
Als je toch al in je agenda kijkt, neem dan ook meteen de activiteiten over die je zelf al ingepland hebt voor je bedrijf: alle evenementen, lezingen, workshops, presentaties, trainingen, groepssessies, themadagen, beurzen, productlanceringen, opleveringen en ander belangrijke data voor je bedrijf.

Tip 4:    Bijzondere nationale en internationale themadagen
Wereld Braille dag, de landelijke dag tegen pesten, de dag van de stilte, buitenspeeldag, wereld astma dag, complimenten dag of duurzame dinsdag. Zomaar een greep uit de vele nationale en internationale themadagen die we in Nederland kennen. Welke dagen zou jij kunnen gebruiken om op in te springen bij de promotie van jouw product of dienst? Hieronder vindt je 3 websites met een overzicht van deze dagen. Vooral de Issuekalender is een aanrader.

Begin het vullen van je kalender met deze 4 stappen. Hiermee heb je in ieder geval al heel wat inspiratie om een goede start te maken.
Misschien ken je nog iemand die ook geholpen zou zijn met onze marketingkalender en bijbehorende tips om deze in te vullen? Voel je vrij om het bericht te delen met je omgeving.

Ben je nog zoekende. Weet je niet waar te beginnen?
Vraag een gesprek met me aan. Deze maand heb ik nog plek voor 3 telefoonsessies.

>
Scroll naar boven