Van droom naar werkelijkheid: het Acquisitiebord

Zal ik jullie een geheimpje verklappen? Ik heb erover gedroomd. Over een lancering. Wat ik precies lanceerde is me in die droom niet duidelijk geworden. Maar wel het feit dat het gebeurde. En dat ik dan in het middelpunt zou staan van de belangstelling. Dat vond ik als kind al leuk. Eigenlijk heb ik me daar, wellicht onbewust, de afgelopen jaren op voorbereid. Ik ben een paar jaar geleden met een vriendin van mij begonnen aan een schrijfcursus. Maar die heeft zeggen en schrijven maar één avond geduurd. Toen besloot ik: Ik ga nooit een boek schrijven. ik heb, ook met die vriendin, een training gedaan over effectief spreken en presenteren. Heel leerzaam.

Weet jij wat je wil?

Ik heb door middel van veel gesprekken en netwerken iets geleerd over de Wet van Sinterklaas! “Als je niet zegt wat je wilt, dan krijg je wat anders”. Weet jij wat je wil? Hoe helder heb je dat voor jezelf geformuleerd? Ik kom er toch wel achter dat de meeste mensen het niet weten. De bijeenkomst met Remco Claassen, tijdens een landelijke intervisie dag van Career & Kids, niet te vergeten. Waarin ik me zo bewust ben geworden de dingen te doen waar je blij van wordt, waar je hart ligt. Die dag heb ik ook echt een persoonlijke missie geformuleerd. Die missie helpt me ook om te besluiten bepaalde dingen NIET te doen. Weloverwogen. En natuurlijk de afgelopen zeven jaar met Career & Kids en in het bijzonder met Brigitte van Gennip, mijn compagnon. Vrouwen stimuleren meer in hun kracht te komen en van daaruit de weg richting onafhankelijkheid opgaan. Vrouwen die het heel wat minder voor elkaar hebben dan zoals wij hier staan. Ik hoop dat ik dat nog heel lang mag blijven doen!

Trainen van vrouwelijke ondernemers

In 2011 ben ik steeds meer vrouwelijk ondernemers gaan trainen. Individueel maar ook in groepen. En wat is dat genieten zeg! Vrouwen die goed zijn in hun vak. Maar soms te bescheiden zijn, niet weten hoe ze het aan moeten pakken. Niet de juiste klanten aantrekken etc. Afgelopen jaar zijn er 140.000 ZPérs gestart. Binnen vijf jaar zal 50% daarvan verdwenen zijn. Kortweg omdat ze er niet in slagen klanten te krijgen en daarmee omzet. Ik kan natuurlijk niet al die mensen persoonlijk helpen!!

Ei gelegd

Eind december is mijn ei gelegd. Ik lieg niet, pas toen ben ik begonnen met de uitwerking van mijn idee. Een overlevingskit voor ondernemers. Een hulpmiddel voor ZPérs om hun dromen te concretiseren en te realiseren. En toen ik Lieke, onze dochter van 10 vertelde waar ik aan werkte zei ze: “O, dus jij hebt een soort Hoe overleef ik gemaakt, maar dan voor volwassenen?” Mooi he?

Mijn eigen droombaan

Even een uitstapje: tijdens het maken van deze tool realiseerde ik mij opeens dat ik ooit mijn eigen droombaan geformuleerd heb. Die heeft Annemie Schuitemaker toegevoegd aan de werkmap van Career & Kids.

Oefening “omschrijf je absolute droombaan”

Schrijf een personeelsadvertentie, die – als je hem in de krant of op internet zou tegenkomen- 100% voldoet aan jouw ideale baan. Alle aspecten zijn perfect: het type werk, de uren, het salaris, de omgeving, de organisatie en het type mensen. Alleen die dingen die jij belangrijk vindt, komen terug in de advertentie. Maakt de werkomgeving jou dus niet uit, dan noem je die ook niet. Zie het onderstaande voorbeeld voor inspiratie:

DE DROOMFABRIEK

De droomfabriek is een organisatie die dromen en wensen verwezenlijkt. Het kan gaan om de meest uiteenlopende zaken; iemand een bijzondere dag bezorgen, een spectaculair feest organiseren, het vernieuwen van je woonkamer, ideeën voor je tuin. Maar ook serieuzere zaken als ondersteuning bij de opvoeding van kinderen, een zoektocht naar een leuke baan. Een soort hart in actie, maar dan breder.

Omdat ons concept een gat in de markt blijkt te zijn, zoeken wij versterking van ons team. Wij zoeken een: meewerkend voorman of vrouw

Als meewerkend voorman/vrouw voer je de gesprekken met potentiële klanten. Je maakt de vertaalslag van droom naar werkelijkheid. Samen met je team brainstorm je over alle mogelijkheden en enthousiasmeer je de klant daarover. Je stuurt het team aan voor de uitvoering van de opdracht. Je bent de spin in het web. Je zorgt voor de juiste mensen op de juiste plek. Je begeleidt en coacht en bent eindverantwoordelijke voor het afleveren van een goed product of een goede dienst. Een tevreden klant staat bij ons voorop.

Je houdt presentaties en geeft lezingen om DE DROOMFABRIEK landelijk op de kaart te zetten. Ook intern kunnen medewerkers bij jou terecht als het gaat om personeelszaken in de meest brede zin van het woord. Je voert zaken op een praktische manier uit.

Je hebt een basissalaris van €……… voor elke geslaagde actie ontvang je een bonus van €…….. omdat je regelmatig op pad moet krijg je een Beatle Cabriolet van de zaak.

Ik vond het zo bijzonder dat ik dit kennelijk toen al voor ogen had. En inmiddels is mijn product klaar. Bekritiseerd, bewonderd en bejubeld. Het bord moet zich nog bewijzen, maar de eerste reacties zijn boven verwachting.

En nu mag ik het aan jullie tonen. Willen jullie mijn ambassadeurs zijn?

Naar het acquisitiebord (bestel ‘m direct!)

Download mijn e-book (en schrijf je in voor mijn nieuwsbrief)

>
Scroll naar boven