Er moet gewoon een kind geboren worden!

Mannen kunnen ervaren hoe zwaar een bevalling is. Althans, Dennis en Valerio van BNN hebben meegedaan aan een experiment. Door elektrische schokken toe te dienen op hun buik werden weeen geensceneerd. En gillen als magere speenvarkens! Met dit experiment hebben deze mannen respect gekregen voor wat vrouwen soms moeten doorstaan. Vrouwen hebben, anders dan bij dit experiment, het voordeel dat er iets moois volgt. Namelijk: een kind. Alle pijn en ellende is dan als sneeuw voor de zon verdwenen.

Het begon op Curacao

Deze situatie schets hoe ik mij de afgelopen weken regelmatig heb gevoeld. De productie van mijn eBook ‘Focus op droomklanten’is te vergelijken met een bevalling. Het begon met een rustig aanloopje op Curacao. Ik had namelijk bedacht dat ik mijn gedachten eens op papier wilde zetten. En waar kun je dat beter doen dan op eenw arm eiland. Dit had ik ook verdiend, vold ikzelf. De afgelopen vier jaar super hard gewerkt. Partner fulltime aan de studie en aan mij de schone taak om de schoorsteen te laten romen. Nou past mij dat ook wel. Ik gedij daar waar ik steeds mijn eigen grenzen opzoek en uitgedaagd wordt. Maar dat terzijde. Na het schrijeven komt een tijd van redigeren, laten lezen aan experts, aanpassen, kritiek incasseren, inleiding volledig op de schop en gewoon weer doorgaan. Puf, puf, puf. Toen ik besloten had mijn productie gratis weg te gaan geven was ook een aanpassing van mijn website gewenst. En dan begint het gelazer pas echt. ER MOET GEWOON EEN KIND GEBORDEN WORDEN! En al die rompslomp er omheen: het aanmaken van een eBook, vormgeving, mogelijkheden creeeren om een adressenbestand aan te maken, hobbels, hobbels, puf, puf.

Omslag eBook voorstellen-2 (2)

De roze wolk

En dan is het kind geboren. Euforie. Enthousiasme, even op een roze wolk. Zoveel reacties! De kracht van social media heeft me echt verbaasd. In mum van tijd honderden bezoekers op mijn website en mijn boek ligt bij een paar honderd mensen op het bureau. En daar doe je het voor …

Begin maar gewoon

Wat me van pas komt is dat ik als lijfspreuk heb: begin maar gewoon … Als je alles van te voren weet is de kans groot dat je niet eens gaat starten. Mijn advies is om gewoon te beginnen met wat je wenst te doen. Ook al zit je op een bepaald moment midden in de weeen: het moment van ontspanning, ontlating en voldaan terugkijken komt. Wees maar niet bang. Ik ervaar steeds vaker dat dit gemakkelijker wordt wanneer de basis goed is. En daar bedoel ik mee: als je een goede balans hebt tussen jezelf, je gezin en je werk. Dan kun je namelijk tegen een stootje. En om in de termen van dit blog te spreken: je bent beter in staat om de weeen op te vangen.

Mijn doorzettingsvermogen heeft me geholpen. Ik weet waar ik het voor doe. Heb mijn focus helder. Namelijk vrouwen ondersteunen bij hun persoonlijke en zakelijke groei. Daar hoort gewoon ook tegenslag bij.

Een helder product in Jip en Janneke taal is heel waardevol. Zelfs een must! Om zichtbaar te zijn en om begrepen te worden.

En hoe ik terugkijk op die bevalling … ik doe het zo weer.

Wil jij dat ook? Concreet aan de slag met een helder product en dito doelen? Klik hier voor mijn aanbod

>
Scroll naar boven