Bril om duidelijke te zien

Nu trap ik er zelf ook in!

Verhalen die je jezelf vertelt, kunnen je maken. Die dienen jou als ondernemer. Maar je kan jezelf ook iets wijsmaken met het vertellen van een verhaal. Die kunnen je ontwikkeling in de weg staan. Welke verhalen vertel jij jezelf? Wij houden onszelf zo voor de gek! Graag deel ik een voorbeeld dat ik er zelf ook in trap…

Wat heb ik afgelopen week veel complimenten gekregen over mijn bril.
En steeds weer doe ik dat af met:
Ja, ik draag al jaren lenzen.
Mijn ogen zijn ontstoken en het moest even zo.

Maar ik voel me er helemaal niet happy bij. Ik voel me gewoon niet zo zelfverzekerd met bril. Ik ben blij als ik mijn lenzen weer kan dragen. Vanaf afgelopen maandag heb ik deze “mantra” wel 15 keer herhaald. Als het niet vaker is.

Shit, ik trap er nu gewoon zelf ook in.

Ik vertel mijzelf verhalen. Verhalen dat ik altijd podiumvrees had, dat ik nooit zo succesvol zou kunnen worden als… en dat die bril voor mij maakt dat ik me minder zelfverzekerd voel.

Ik kijk nog eens kritisch in de spiegel bij de sportschool…. Valt eigenlijk best wel mee.

Wat als ik mijzelf het verhaal vertel:
Tsjonge…. Wat zie ik er intelligent uit!
Wat een nieuwe look!
Wat fijn om de wereld zo helder te zien.
Het prachtige groene blad aan de bomen….

Ik ben zo benieuwd welke verhalen jij jezelf vertelt… en of dat je ontwikkeling in de weg staat … Wij houden onszelf zo voor de gek!

Zoals het verhaal van die ene kant van mij. Die bijna moet kokhalzen als we het hebben over het vragen van serieuze prijzen. Die kant vertelt het verhaal van haar oma… dat je hard moet werken voor je geld. Of die klant die vindt dat ze het allemaal zelf moet kunnen….

Zo heeft iedereen zijn verhaal. Soms dient het je…. Maar meestal houdt het je ver van al je wensen en doelen.

Welk verhaal vertel jij jezelf?

Regelmatig geef ik een gratis webinar. Daarin vertel ik je verhalen van andere ondernemers. Ondernemers zoals jij. Ook geef je 5 tips zodat je direct stappen kan maken. Ben je er ook bij?

>
Scroll naar boven