Op zoek naar de logica van je gedachten

Kijk even mee.
Dit zijn zo mijn gedachten.
Misschien herken je die verhalen die je jezelf vertelt.
En misschien deel je ze ook af en toe met anderen.
Of heel vaak…
Voor iedereen zijn deze verhalen anders.

Mijn verhaal van dit moment:
2022 heb ik goed afgesloten.
Een mooie omzet behaald. En een buffer op de bank.
Januari was ook prima.
Februari is niet goed.
Deze week geen enkele nieuwe klant erbij.
Hoe was dat vorig jaar om deze tijd.
Wat gek.
Maar er is vast ruimte in mijn agenda gekomen om de opleiding, die ik in opdracht van CIVAS aan het schrijven ben, af te maken.
Wat is het toch wonderlijk hoe dat werkt.

Sinds begin februari komt dit verhaal zo’n twee keer per dag voorbij. Soms 3.
Ik zoek naar logica. Ik zoek naar antwoorden om een verklaring te vinden.
Er is een gevoel van ongemak.

En nu jij:
Welke verhalen, gedachten, ongemakken spoken door je hoofd?
Misschien gaat je verhaal wel over je perfectionisme.

Ik ben heel perfectionistisch. En daarom doe ik er soms uren over om een blogje te schrijven. Was ik maar wat minder precies. Dan had ik misschien meer klanten. Maar ik kan het gewoon niet van me afzetten.
Of:
Bij ons thuis was geld taboe. En daarom vind ik het ook lastig om over geld en over geld verdienen te praten.

Een aantal jaren geleden maakte ik kennis met de drie principes. Ooit in de jaren ’70 beschreven door Sydney Banks. Hij legde in de vorm van deze principes uit hoe de menselijke ervaring werkt. Geen trucje. Maar inzicht levert wel de bijwerking op dat je meer rust, ontspanning en helderheid ervaart.

Interessant toch?

Deze zienswijze fascineert me al heel lang en daarom heb ik voor de komende open werkmiddag Eline Sluys uit Zwolle uitgenodigd. Ze zegt over zichzelf:

“Ik ben een voormalige persoonlijke ontwikkelingsjunkie. Ik was altijd op zoek naar het volgende inzicht dat me zou bevrijden van mijn ervaringen van stress en onzekerheid. Tot ik de 3 principes ontdekte.

Deze principes beschrijven zó helder hoe je vast kan komen te zitten in verhalen die je over jezelf gelooft. Maar vooral maken ze duidelijk dat je dit mechanisme kunt doorzien. Dat inzicht genas me in één klap van mijn persoonlijke-ontwikkelingsverslaving.

Het hielp me in te zien dat ik niet hoef te proberen iemand te zijn. Dat nare emoties niet opgelost hoeven te worden. Dat ik in ieder moment kan openstaan voor nieuwe inzichten en frisse gedachten om iets nieuws te creëren. Wat een bevrijding!

Als coach, trainer en auteur reik ik mensen dit begrip aan. Zo help ik ze om vanuit vertrouwen te leven. Sinds 2011 werk ik als coach, en in 2018 schreef ik ‘Het laatste zelfhulpboek’ over de 3 principes.”

Ben je ondernemer en herken je die verhalen die zich maar door je hoofd blijven spoken? Misschien is het tijd om aan te schuiven.

Donderdag 2 maart
Vanaf 13.00 uur
Bij mij op kantoor in Emmeloord
Gratis toegang

Laat mij even weten of je komt!

Foto: Scarlett de Moor 

>
Scroll naar boven