Over bescheidenheid

Het past bij ons. En bij onze opvoeding. Om lekker bescheiden te blijven. Val maar niet teveel op, dat is beter. Ik moet opeens denken aan de kanariegele Daf waarin mijn vriend destijds reed (inmiddels mijn man). In noodvaart de straat in, piepende banden. Als ie dan stilstond wipte het kontje van de auto lichtjes op. Ik schaamde me dood. En ik niet alleen, mijn moeder inspecteerde de straat. Hopelijk had niemand dat kanariegele monster gezien. Als je zichtbaar bent, vindt iedereen er ook wat van…

Wees maar lekker bescheiden. Als ondernemer doe je alles om zichtbaar te zijn! Ik zeg altijd; als je te weinig klanten hebt ben je:

  • of te weinig zichtbaar
  • of de waarde van je dienst is niet duidelijk

Ik dacht trouwens altijd dat het typisch iets voor vrouwen om graag bescheiden te zijn en dus minder zichtbaar. Huib heeft me uit de droom geholpen. Super dat mijn eBook hem heeft geholpen om over zijn bescheidenheid heen te stappen. En gewoon te benoemen hoe het is. Zonder te overdrijven.

Huib van der Wal, tekstschrijver, auteur, biograaf en uitgever aan het woord:

Ik ken Jolanda Wicherson als een praktische coach van ZP’ers. Haar adviezen zijn helder en toepasbaar. Ik heb haar e-book dan ook met veel interesse gelezen.

Bescheidenheid

Mij sprak vooral de alinea over bescheidenheid aan. Een eigenschap die ook bij mij hoort. Jolanda gaf aan dat bescheidenheid ook een vorm van angst is, angst om je hoofd boven het maaiveld uit te steken. Niet goed zichtbaar zijn is voor een ondernemer natuurlijk niet goed. Dat was voor mij een eyeopener. Ik ben me daarna als ondernemer minder bescheiden gaan opstellen. Een voorbeeld: ik presenteerde me altijd als Huib van der Wal tekstschrijver. Maar ik doe veel meer. Ik heb meer dan twintig boeken gemaakt, geef elk jaar boeken en magazines uit en schrijf levensverhalen van gewone mensen. Ik presenteer me nu als Huib van der Wal tekstschrijver, auteur, biograaf en uitgever. Als ik nu mijn visitekaartje laat zien maakt dat veel meer indruk dan voorheen. Jolanda bedankt!

Huib van der Wal tekstschrijver, auteur, biograaf en uitgever.
www.huibvanderwal.nl

>
Scroll naar boven