Wat zegt de persoonlijke waarde “bescheidenheid” over jou?

Het past bij ons. En bij onze opvoeding. Om lekker bescheiden te blijven.

Val maar niet teveel op, dat is beter. Ik moet opeens denken aan de kanariegele Daf waarin mijn vriend destijds reed (inmiddels mijn man). In noodvaart de straat in, piepende banden. Als ie dan stilstond, wipte het kontje van de auto lichtjes op. Ik schaamde me dood. En ik niet alleen, mijn moeder inspecteerde de straat. Hopelijk had niemand dat kanariegele monster gezien. Als je zichtbaar bent, vindt iedereen er ook wat van…Wees maar lekker bescheiden.

Als ondernemer doe je alles om zichtbaar te zijn! Ik zeg altijd; als je te weinig klanten hebt, ben je:

  • óf te weinig zichtbaar
  • óf de waarde van je dienst is niet duidelijk

In mijn coaching werk ik graag met persoonlijke waarden.

Deze week, tijdens een sessie met een klant, kwam die waarde “bescheidenheid” op tafel. En ik vraag daarbij door… word je er blij van… is dit iets wat je graag in je leven hebt?
En.. begrijp me goed… dat kan natuurlijk.

Maar vaak is het iets wat je in de weg staat. Wat er juist voor zorgt dat je jezelf klein houdt.. wat ervoor zorgt dat je niet gaat doen waar je zo graag naar verlangt. Is bescheidenheid een NORM geworden. Niet van jou, maar wellicht uit je gezin van herkomst? iets van vroeger?

Overdenking van vandaag:
Wat is van jou?
En wat hoort bij die ander?

Ik heb nog ruimte voor een aantal sessies. De eerste is gratis. Stuur snel een mail om aan de slag te gaan met jouw persoonlijke waarden!

>
Scroll naar boven